Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Ο ...αστροναύτης


Ήταν ένας πιτσιρικάς που δεν τα ’παιρνε τα γράμματα. Στουρνάρι κανονικό, ίσα που κατάφερε να τελειώσει την υποχρεωτική εκπαίδευση.
Το όνειρό του όμως ήταν να γίνει αστροναύτης και δεν το έβαζε κάτω. Πείσμωσε πάρα πολύ από τις απανωτές αποτυχίες και εκεί γύρω στα 20 αποφάσισε να στρωθεί στο διάβασμα για να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα.
Διάβαζε, διάβαζε, διάβαζε …όλη μέρα διάβαζε. Μετά από 15 χρόνια και αφού αισθάνθηκε έτοιμος για …πτήσεις έκανε αίτηση στη ΝΑΣΑ.
Η ΝΑΣΑ εξέτασε την αίτησή του, έλεγξε και το επίπεδο της μόρφωσης που είχε αποκτήσει και έκανε δεκτό το αίτημα του. Η χαρά του ήρωά μας ήταν απερίγραπτη.
Έφθασε λοιπόν η πολυπόθητη ημέρα όπου θα κατακτούσε το διάστημα. Η πρώτη του αποστολή ήταν ένα ταξίδι στη σελήνη με συνεπιβάτη έναν πίθηκο. Έδωσαν από έναν φάκελο στο καθένα τους και τους είπαν να τον ανοίξουν όταν έφθαναν στη στρατόσφαιρα.
Όταν λοιπόν έφθασαν στη στρατόσφαιρα, άνοιξε ο πίθηκος το δικό του φάκελο, τον διάβασε και αμέσως μετά άρχισε να πατάει κουμπιά, να τραβάει μοχλούς, να ελέγχει οθόνες.
Ανοίγει και ο δικός μας το δικό του φάκελο και διαβάζει: «τάιζε τον πίθηκο»!

1 σχόλιο: